Év Biztosítója 2013 - Elindult a szavazás

Elindult az idei Év Biztosítója szavazás!


Újabb nehéz évet zárnak a hazai biztosítók. A tovább zsugorodó piacon bevezetett biztosítási adó, az árvíz és viharkárok után az életbiztosítási piac bevételei is mélypontra kerültek. Ebben a helyzetben minden társaság számára a piacon maradás és az ügyfelek válság utánra történő megőrzése a cél. Mindez kom...oly versenyhelyzetet jelent, ahol rendkívül fontos a kárrendezés és ügyfélkiszolgálás színvonala. Hogy mely társaságok mennyire jók ebben, azt idén is az ügyfelek dönthetik el.

Elindult és közel egy hónapig tart az Év Biztosítója 2013 Díj szavazása. Az Origo, a Startlap, valamint a Superbrands Mo. által támogatott szeptember 29-ével záruló idei szavazáson a tavalyihoz hasonlóan 1-től 10-ig értékelhetik a szavazók az egyes biztosítókat. A szavazók idén is a Szolgáltatás és a Kárrendezés kategóriákban mondhatják el véleményüket, választhatják meg a legjobb hazai biztosítókat.

Év biztosítója 2013

A díj célja, hogy az ügyfelek reklámoktól mentes, valós képet kapjanak az egyes hazai társaságok szolgáltatási színvonaláról és azokat a társaságokat részesítsék előnyben biztosításaik megkötésének alkalmával, amelyek a lehető legjobb szolgáltatást nyújtják az ügyfeleiknek.

Ez az egyetlen díj, ahol a biztosítókról nem választott zsűri vagy nagyvállalat, hanem az Interneten keresztül szavazó, valós tapasztalattal bíró károsultak és biztosítottak mondhatják el véleményüket, segítve ezzel mások biztosító-választását. Tavalyi közel 30 ezer ügyfél élt a vélemény-nyilvánítás ezen lehetőségével, ami azt mutatja, hogy az embereknek az ár mellett a biztosítók szolgáltatási színvonala is számít, arról véleménnyel rendelkeznek.

Az idei szavazás legfontosabb kérdése, hogy a társaságok által tavaly elért, kiemelkedően magas - közel 80%-os -, átlagos ügyfél elégedettségi értéket sikerül-e megtartani, illetve megőrzik-e vezető helyüket a 2012-ben élen végzett társaságok. A díjat alapító Biztosítás.HU alkuszi portál szerint nem lenne meglepő, ha egyes biztosítótársaságok szolgáltatási színvonala - a szektort sújtó rendkívüli terhek miatt - némi csökkenést mutatna, ami mindenképpen fontos információ lehet a hamarosan kötelező biztosítót választó ügyfeleknek.

Szavazni - és az előző évi eredményeket megtekinteni - a www.evbiztositoja.hu oldalon lehet.