MEGLEPETÉS az ÉV Biztosítója 2013 szavazáson!

Idén is az ügyfelek elégedettsége döntötte el, kik a legjobban szolgáltató hazai biztosítók. Az egy hónapig tartó, több mint 25 ezer szavazatot hozó voksoláson a szolgáltatási kategória első helyét a K&H, míg a kárrendezési kategória első helyét kisebb meglepetésre a Wáberer Hungária Biztosítónak ítélték a szavazók. A díjat alapító Biztosítás.HU szerint az ügyfelek véleménye iránymutatás a közelgő biztosító váltási kampányhoz és reklámoktól mentes értékelés is a hazai piacról.

Az előző évhez képest jelentős változásokat, de állandóságot is hozott az „Év Biztosítója 2013” szavazás. A szolgáltatási kategóriát ezúttal a K&H Biztosító nyerte, mögötte a tavaly is jól szereplő Signal és a Genertel Biztosító végeztek, míg a kárrendezési kategóriában a Wáberer Hungária mögött a tavaly ezen kategóriában első Signal és második AEGON Mo. végzett.

Éb viztosítója díj nyertesei

A szakértők szerint a K&H Biztosító új adminisztrációs rendszerének és ügyfelei számára „egykapussá” tett ügyintézésének köszönhetően elért első helyezése komoly jelzés a piacnak, míg a Signal ismételt duplázása azt mutatja, hogy a társaság továbbra is magasan tartja a mércét. A Wáberer Hungária két éve vezette be kárrendezési minőségbiztosítási rendszerét, amelynek köszönhetően a legmagasabb kárrendezési elégedettséget tudta elérni 2013-ban. Az AEGON Magyarország példája pedig azt bizonyítja, hogy hatalmas számú ügyfelet is lehetséges kiemelkedő színvonalon kiszolgálni.

A szavazók átlagos elégedettsége a tavalyi méréshez képest érdemben nem változott, azonban míg tavaly a biztosítók kivétel nélkül az átlagos (7,8-as) elégedettségi értékhez igen közel végeztek, addig idén az eredmények alapján kettészakadni látszik a piac. Míg a lista elején végző társaságok a tavalyinál magasabb (8,5-es) átlagos ügyfél elégedettséggel büszkélkedhetnek, addig idén a lista végén már sajnos 6 pontos társaságokat is találunk(!). Ez utóbbi komoly visszaesés a tavalyi adatokhoz képest.

A piac kettészakadását jelzi az is, hogy a nyertesek mögé idén felzárkózó Generali-n és a KÖBE-én kívül a többi társaság érdemben nem tudott javítani ügyfelei átlagos elégedettségén. Rácz István - a Biztosítás.HU portál ügyvezetője - szerint mindez azért lehetséges, mert a válság jelentős próbatétel elé állítja a hazai biztosítókat. Az alacsony díjak és a véglegessé vált biztosítási adók közepette nem könnyű megőrizni ugyanis a szolgáltatások és kárendezés magas színvonalát.

Az országos szavazás kapcsán az is kiderült, hogy az ügyfelek a kárrendezéssel valamivel kevésbé elégedettek, mint az egyéb szolgáltatásokkal (csekkek, díjbekérők, kötvények kiküldése, illetve ügyfélszolgáltatok és callcenterek elérhetősége) és hogy a vidéki ügyfelek sok helyütt elégedettebbek budapesti társaiknál. Az előző évek kíméletlen díjversenye után, az is látszik azonban, hogy sokak számára fontos a biztosítótársaságok szolgáltatási színvonala. Amennyiben a most díjazott - és társaiknál immáron dokumentáltan jobb szolgáltatást nyújtó - társaságoknak több ügyfele lesz a hamarosan induló kötelező biztosítási kampányban, akkor már elmondhatjuk, hogy hazánkban már szolgáltatás alapon is tudunk biztosítót választani.

országos elégedettség

Kiadta: Biztosítás.HU

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ a Biztosítás.HU-ról.

A Biztosítás.HU az egyik legnagyobb független online biztosításközvetítő (alkusz) Magyarországon. Alkuszként az ügyfél nevében jár el a biztosítóknál a kiválasztott biztosítás megkötése érdekében. A társaságnak eddig is döntő szerepe volt az internetes biztosításkötés egyre nagyobb ütemű fejlődésében, mára a regisztrált felhasználóinak száma meghaladja az 550.000-et. A Biztositas.HU online biztosításközvetítői szolgáltatása díjmentes az ügyfél számára, gyors és egyszerű díjkalkulációt, összehasonlítást és szerződéskötést biztosít.

A társaság 2012 októberében indította el új banki termékeket is összehasonlító szolgáltatást, mely nem csak a bankszámlák, de a banki betétek tekintetében is segítséget kíván nyújtani az ügyfeleknek.

További tájékoztatás:
Rácz István ügyvezető igazgató, Biztosítás.HU
Tel: +36/20/9-328-894

www.biztositas.hu
www.évbiztosítója.hu
Biztosítás.HU – velünk bankot és biztosítót is válthat!